Uplate i isplate

Kako uplatiti novac na eToro?

Trgovanje u edukacijskom načinu je odlično za učenje osnovnih načela Forexa, ali pravo uzbuđenje dolazi s pravim novcem. Za Vašu udobnost, eToro nudi pregršt načina za uplatu (depozit) novca na Vaš račun. Odgovarajuće metode se razlikuju u određenim detaljima, uključujući i limit za uplatu, kako je i prikazano u tablici dolje.

Način uplate Minimalna uplata Maksimalna uplata
Kartica 50$ 5 000$
Bankovni prijenos 500$ bez limita
PayPal 50$ 5 000$
Western Union 500$ bez limita
MoneyGram 500$ bez limita
Neteller 50$ 10 000$
Moneybookers 50$ 5 000$
WebMoney 50$ 50 000$
1-Pay 50$ 10 000$
GiroPay 50$ bez limita

Savjetujemo Vam da pažljivo razmotrite svoj način uplate. Kada poželite podići novac sa svog računa, eToro zadržava pravo isplate na isti način na koji ste i uplatili novac.

U uobičajenim financijskim transakcijama, bankovni prijenos je jedan od najpopularnijih metoda online bankarstva. Međutim, kvalitetno znanje i rutina ove metode je jedini razlog zašto bismo preporučili ovu metodu uplate na Vaš eToro račun. Neke od glavnih nedostataka uključuju dugo vrijeme obrade i visoke troškove bankarstva za međunarodne prijenose novca na Cipar gdje se nalazi središte eToroa. Početnicima bi ova metoda mogla biti odbojna zbog visokog minimalnog iznosa uplate, koji trenutno stoji na 500$.

Manji iznosi novca se mogu uplatiti koristeći druge metode. Najpopularniji izbor je upotreba Vaše debitne kartice – Visa, MasterCard i Diners Club su trenutno podržani. Transakcija se izvršava u trenu. Potencijalan rizik zloupotrebe ovog načina plaćanja je minimalan. No, ako se i dalje dvoumite, elektronski servisi plaćanja poput PayPal-a, Neteller-a, Moneybookers-a i WebMoney-a su za Vas. Svi operiraju na istom načelu. Registracijom na internetskoj stranici pružatelja usluga, kreirate Vaš novi korisnički račun. Uplaćujete određen iznos novca na taj račun, a zatim ga koristite za različita plaćanja putem interneta.

Preostale dvije opcije se podudaraju sa predočenjem transakcije osobno u banci, ali u ovom slučaju njima upravljaju institucije usredotočene na međunarodnim poslovanjima. Glavna prednost Western Union usluge leži u širokom dosegu u mnoge države svijeta (trenutno 195). Usluga MoneyGram nudi slične izbore.

Kako podići novac?

Podizanje novca s Vašeg eToro računa je jednostavno: potrebno je samo pratiti ove korake:

  • Prijavite se na svoj korisnički račun i odaberite preostali iznos novca.
  • Kliknite na „Isplata“ (Withdrawal).
  • Unesite željeni iznos i način isplate. Preporučamo Vam korištenje iste metode kao i pri uplati. Isplata novca bankovnim prijenosom se naplaćuje $20.
  • Potvrdite transakciju klikom na „Potvrdi“ (Submit).
  • Isprintajte Vaš Zahtjev za isplatu.
  • Kliknite na „Podnesi zahtjev“ (Submit request).

Potpisani original Zahtjeva za isplatu treba poslati na eTorovu poštansku adresu. Ukoliko Vam je ovo prva isplata, potrebno je priložiti kopiju Vaše putovnice ili osobne iskaznice kao i obje strane Vaše kreditne (bankovne) kartice (ako ste koristili karticu pri uplati novca) te jedan od Vaših nedavnih komunalnih računa (vodoopskrba, električna energija, plin itd.). eToro ima razumijevanja da ova administracija može biti neugodna za klijente. Obzirom na visoke iznose trgovanja, ova se mjera opreza smatra zaštitom eTorovih poslovnih aktivnosti.

Obrada zahtjeva obično traje pet radnih dana. Međutim, ujedno je i potrebno uzeti u obzir vrijeme usluga ostalih servisa povezanih s cijelom transakcijom, poput pošte, banke itd. Čim se Vaš zahtjev obradi, eToro će Vas obavijestiti e-maila.